dinsdag 19 augustus 2014

Op zoek naar een cup-maat die wel bij u past?

Borstjes vooruit en lipjes getuit zegt Marijke Helwegen altijd. Niet bepaald het schoolvoorbeeld voor plastische chirurgie, maar wel iemand vol zelfvertrouwen. Om vol zelfvertrouwen over straat te kunnen is het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw eigen lichaam. Steeds meer vrouwen zijn ontevreden over hun cup- maat alsmede de vorm van hun borsten. Operaties aan de borsten zijn één van de meest voorkomende plastische ingrepen. Zowel ethische aspecten al lichamelijke klachten kunnen een reden vormen waarom vrouwen een operatie willen ondergaan.

Borstvergroting


Voelt u zich minder vrouwelijk door jouw kleine borsten en durf je hierdoor geen leuk jurkje aan te trekken? Dan is het mogelijk om jouw borsten op een natuurlijke manier te laten vergroten. Het komt vaak voor dat vrouwen zich minder vrouwelijk voelen, doordat ze kleine borsten hebben. Het is verstandig om niet meer dan 2 á 3 cup-maten groten te gaan, omdat dan de natuurlijk bewegelijkheid en vorm niet kan worden gegarandeerd.

Borstverkleining


Heeft u veel rugklachten, of moeite met het vinden van een passende BH? In Nederland zijn er veel vrouwen met een grote cup-maat. Het komt vaak voor dat de borsten niet bij de rest van het lichaam passen en eigenlijk te groot zijn. Het lichaam is dan als het waren niet in staat de borsten te tillen, waardoor er hevige rugklachten kunnen ontstaan. In dit geval is het zeer raadzaam om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een borstverkleining.



Borstlift


Ook voor vrouwen die veel zijn afgevallen, zwanger zijn geweest of een operatie hebben ondergaan waarbij de borsten een andere vorm hebben gekregen is er een oplossing, namelijk de borstlift. Dit is speciaal bedoelt voor vrouwen waarbij er verslapping is ontstaan in de borst. Hierdoor ligt de tepel vaak lager dan de borst zelf. Bij de borstlift operatie wordt dit verholpen. Benieuwd of een borstlift operatie iets voor u kan betekenen? Bekijk dan de website!

zaterdag 9 augustus 2014

Alles wat u moet weten over een darmspoeling

Wellicht heeft u de medische term "klysma" al eens horen vallen. Een klysma wordt door veel mensen vergeleken met een darmspoeling of een darmreiniging, maar in theorie klopt dit niet helemaal. Bij een klysma wordt een klein deel van de dikke darm behandeld. Als we dit vergelijken met een darmspoeling dan behandeld een darmspoeling een veel groter gedeelte van de dikke darm. 

Waar is een darmspoeling goed voor?

Veel mensen die een darmspoeling ondergaan vinden de behandeling een rustgevend en opgelucht gevoel geven. Veel specialisten geven ook aan dat een darmspoeling een veel beter resultaat geeft als een klysma. Hieronder vindt u een opsomming van de klachten die kunnen worden verholpen door een darmreiniging.
  •     Blaasklachten en hoofdpijn
  •     een spastische darm, prikkelbare darm
  •     diverse vormen van huidklachten zoals: huiduitslag, eczeem, psoriasis
  •     buikpijn en diaree
  •     overgewicht
  •     vermoeidheid en concentratiestoornissen
  •     gewrichtsklachten
  •     hoge bloeddruk, slapeloosheid.
Bron: klysma

Oorzaken van buikklachten

Een darmspoeling wordt hoofdzakelijk ingezet om darm- of buikklachten te verhelpen. De oorzaken hiervan kunnen liggen bij alcohol- of medicijn gebruik of door stress en emoties. Een darmspoeling kan hierbij zorgen voor een stukje ontspanning waarbij blokkades kunnen worden weggenomen. 

Doorgaans zijn drie behandelingen in één maand voldoende om u van uw klachten af te helpen. Vervolgens is één behandeling per 4-6 maanden aan te raden om de gezondheid van de darmen te behouden. De duur van de behandeling is ongeveer één uur en u zult geen pijn ervaren gedurende de behandeling.




donderdag 7 augustus 2014

Wat zijn implantaten en hoe werkt?

Hoewel het steeds minder vaak voorkomt, gebeurt het toch nog steeds vaak dat mensen een tand verliezen. Dit kan door allerlei redenen komen, maar het belangrijkste is dat iemand die zijn tand verliest, zich niet druk hoeft te maken. Er zijn behandelmethoden om de verloren tand te vervangen voor een implantaat. Dit implantaat lijkt erg op de originele tand. In deze blogpost wordt uitgelegd wat een implantaat precies is en wanneer deze wel en niet geplaatst kunnen worden.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is in wezen niets anders dan een schroefje van titanium dat geplaatst wordt op de plek waar de tand of kies is verloren. Het implantaat dient ter vervanging van de wortel van de verloren tand of kies.

Titanium is een biocompatibel metaal. Dit betekent dat het lichaam het implantaat niet ziet als een bedreiging voor de gezondheid en het daarom het implantaat niet bestrijdt. Dit heeft tot gevolg dat het bot zonder gevaar tegen het implantaat aan kan groeien (osseointegratie). Het oppervlak van het implantaat wordt vaak ruw gemaakt zodat het bot er sneller omheen groeit en dus ook sneller vast zal zitten.

                                                  source: implantaten amsterdam

Er zijn verschillende soorten implantaten. De lengte en de doorsnede van het implantaat worden bepaald op basis van de hoeveelheid bot die nog over is. De implantoloog zal de keuze ook laten afhangen van de grootte van het te vervangen onderdeel. Gaat het bijvoorbeeld om een kleine voortand, dan wordt er een andere diameter gekozen dan in het geval van een grote kies. De meeste implantaten hebben een doorsnede van drie tot zes millimeter en een lengte van zes tot zestien millimeter.

In bijna alle gevallen (ongeveer 98%) zorgen de implantaten voor een goed herstel. In het geval van rokers, diabetici en na een bothersteloperatie is de succeskans mogelijk lager. In negentig tot vijfennegentig procent van de gevallen overleven de implantaten de eerste tien jaar.

Wanneer een implantaat?

Alvorens iemand in aanmerking komt voor een implantaat, dient deze te voldoen aan een aantal voorwaarden. Een daarvan is dat het kaakbot dient te zijn uitgegroeid. Dit is meestal het geval vanaf de leeftijden achttien tot en met vijfentwintig.

Verder wordt er ook gekeken of er voldoende gezond kaakbot over is. Na het trekken van een kies of een tand, wordt de kaak smaller en lager. Implantaten hebben voldoende ruimte nodig in het kaakbot om stevig vast te zitten. Het is dus van belang dat het schroefdeel van de implantaat volledig in het kaakbot kan.

dinsdag 5 augustus 2014

Handicap, wat is dat?

Mensen met een handicap komen veel voor. Vaak staren mensen op straat naar je als je er anders uit ziet. Dit gebeurd nog veel omdat bij de meeste mensen nog veel onbekend is over handicaps. In deze blog ga ik in op de soorten handicaps die er zijn.

Soorten handicaps

Er zijn 3 soorten handicaps te onderscheiden:
•    Lichamelijke handicap
•    Geestelijke handicap
•    Meervoudig handicap

Lichamelijke handicap

Een lichamelijke handicap wordt ook wel een motorische handicap genoemd. Mensen met een motorische handicap kunnen niet alles met het lichaam. Dit kan betekenen het missen van een arm of been. Ook verlammingen vallen hieronder. Men kan geboren worden met zo’n handicap, maar het kan ook zo zijn dat door een ongeluk iemand een been moet afstaan en hierdoor in een rolstoel beland.

Geestelijke handicap

Bij een geestelijke handicap werken de hersens anders. Het kan zijn dat er delen of stofjes in de hersens teveel of te weinig aanwezig zijn. Hierdoor kunnen mensen anders reageren of anders voelen. Een bekende vorm hiervan is het downsyndroom. Downsyndroom is er in degradaties. Mensen met een milde vorm kunnen vaak voor zichzelf zorgen en gewoon werken. Bij de zwaardere vormen van downsyndroom zal er altijd extra hulp moeten zijn om te kunnen functioneren.

Meervoudig handicap

Bij een meervoudige handicap heeft de persoon zowel geestelijke handicaps als lichamelijke. In bijna alle gevallen zullen deze mensen altijd fulltime begeleid moeten worden. Dit is een extreme vorm van het hebben van een handicap en vaak ook erg lastig voor de persoon.

Veel voorkomende misvatting

Wat veel mensen denken als ze een geestelijk gehandicapte persoon zien, is dat het IQ van deze persoon niet al te hoog zal zijn. In veel gevallen klopt het natuurlijk dat de gemiddelde geestelijke leeftijd tegen de 15 jaar zal blijven, maar er zijn ook genoeg gevallen waar de handicap in het gezicht erger lijkt dan het daadwerkelijk is. Deze mensen kunnen zelf alle keuzes maken en snappen alle vragen die gesteld worden. Vaak is het voor deze mensen vervelend om niet begrepen te worden.
Gelukkig is er voor iedereen in Nederland goede gehandicaptenzorg. Niemand hoeft met een handicap zonder extra zorg door het leven.