dinsdag 23 september 2014

Geniet van je tuin. Ook in de herfst!

De zomer is voorbij. Helaas, maar nu mogen we onze tuin wel weer herfst klaar maken!

Somber, somberder, somberst

In de zomer zijn we vol van alle kleuren en alle combinaties mogen. Waarom doen we dat niet in de herfst? De dagen worden korter en donkerder. De kleuren van onze kleren worden vaak somberder. Laten we onze tuin nu fleurig houden. In de maanden augustus en september kan je gerust al nieuwe plantjes planten in je tuin. Zoek kleurige en bloeiende planten uit. Let er wel op dat ze ook de winter ook overleven.

Tuin, terras of balkon

Er is natuurlijk wel een groot verschil met wat u met beplanting kan doen als u een tuin, terras of balkon heeft. Een tuin met veel groen is goed en leuk om te onderhouden met veel beplanting en kleuren. Onderhoud het gras goed, hierdoor oogt je tuin stukken gezonder. Heeft u een kleine tuin? Zet een aantal plantenbakken vol met fleurige bloemen neer. Zo behoud je de ruimte, maar voeg je toch kleur toe aan je tuin. Dit is ook een goede optie als u een balkon heeft. Plantenbakken zijn een handige keuze.

Tip! Zet laatbloeiers achteraan in je tuin, achter de planten die vroeg bloeien.

Tuinproducten voor aankomende herfst

Nederland kent erg slecht weer, vooral in de herfst. Toch wil je je tuin goed onderhouden, ook met slecht weer.
De tuinsets hoeven niet altijd gelijk naar binnen gehaald te worden. Vaak zijn de tuinsets van materiaal wat afwasbaar is, goed te onderhouden en tegen alle weersinvloeden beschermd zijn. Mocht u twijfelen, vraag dan even in de winkel na.
Voor de mooie nazomerse dagen die nog gaan komen (hopelijk), wil je natuurlijk wel de leukste tuinkussens!














Met tuinkussens op je tuinset fleur je gelijk de hele tuin op. Het trekt mensen sneller aan om lekker nog een bakkie koffie in de tuin te drinken. Soms moet dat met een dik vest aan, maar als je dat na zomerse zonnetje voelt, dan is het zeker nog waard om te genieten van je tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten