maandag 15 september 2014

Het Carpaal Tunnel Syndroom.

Ik had geïrriteerde en pijnlijke handen en vingers en bleek last te hebben van een Carpaal Tunnel Syndroom.

Heb je last van je handpalmen en vingers? Lees dan vooral verder.. mogelijk heb jij ook last van een Carpaal Tunnel Syndroom

Al mijn hele leven sta ik graag in de keuken. Ik heb er nog net mijn beroep niet van gemaakt, maar dat was zeker een optie geweest. Voornamelijk koken voor vrienden en familie met een goed glas wijn erbij is mijn favoriet. Tot ik op een gegeven moment erg last kreeg van mijn handen en moeite had om bijvoorbeeld pannen vast te houden. Ook tijdens andere dagelijkse bezigheden had ik erg veel last van mijn handpalmen en vingers. Het was een zeurende prikkelende pijn. Hoewel ik er op het ene moment meer last van had dan op het andere vroeg ik me toch af wat dit kon zijn. Toen ik op een gegeven moment een pan uit m’n handen liet vallen, omdat ik hem simpelweg niet meer vast kon houden, ben ik naar de huisarts gegaan.

De eerste keer stuurde de huisarts me weg met de diagnose overbelasting. Ik kreeg een paar oefeningen mee. Ik ben hier fanatiek mee aan de slag gegaan, maar na een aantal weken merkte ik dat er nog geen enkele verbetering in zat en dat het alleen maar erger werd.

Ik besloot een tweede bezoek te brengen aan de huisarts. Poging twee van de huisarts om me weg te sturen met een nutteloze diagnose heb ik tegen kunnen houden. Na het aankaarten van het feit dat ik dagelijks werd geconfronteerd met de pijn, kreeg ik eindelijk een doorverwijzing naar een specialist.
Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar een kliniek die is gespecialiseerd in hand- en polszorg, Xpert Clinic. De specialisten van Xpert Clinic hadden al vrij snel een vermoeden wat het kon zijn en konden na een spieronderzoek een officiële diagnose stellen. Ik had las van een Carpaal Tunnel Syndroom. Dit is een beknelling van de middenhandszenuw.


Ik heb een kleine operatie ondergaan onder plaatselijke verdoving. Na een kleine herstelperiode kon ik al vrij snel mijn hand weer naar behoren gebruiken. Ik heb weinig tot geen last gehad van mijn hand en ben zeer tevreden over het resultaat. Mijn advies voor iemand die soortgelijke klachten heeft. Wacht niet te lang en laat je niet afschepen met een vage diagnose en wat simpele oefeningen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten