vrijdag 8 november 2013

Teeth whitening?

Tegenwoordig zien we het steeds vaker, gebleekte tanden. Mensen doen er alles aan om hun gebit zo goed mogelijk te onderhouden en te zorgen dat hun tanden mooi wit blijven. Als dit niet lukt door middel van de natuurlijke weg wordt er vaak gebruik gemaakt van het bleken van tanden. Wat veel mensen niet weten is dat het verkeerd bleken van tanden blijvende schade aan het gebit aan kan brengen.

Kleur van tanden


Bij iedereen zijn de kleuren van tanden en kiezen verschillend. De één heeft hele mooi witte tanden, terwijl de ander meer grijze of gele tanden heeft. De kleur van de tanden is afhankelijk van de kleur en de dikte van het tandbeen. Omdat de hoektanden vaak een dikkere laag tandbeen hebben zijn deze vaak ook geler.

Invloeden


Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het krijgen van gele tanden. Zo hebben mensen die roken of veel koffie en thee of rode wijn drinken meer kans op verkleuring van de tanden en kiezen. Het is dan ook aan te raden de bovenstaande factoren te beperken voor witte tanden.

Bleken


Een mogelijkheid om wittere tanden te krijgen is het bleken van de tanden. Er zijn hiervoor verschillende methoden mogelijk. Let echter wel op dat u dit bij een deskundige tandarts doet die hier verstand van heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten