dinsdag 5 november 2013

Tips for healthy teeth

Iedereen wil een mooi en gezond gebit en altijd een geweldige lach kunnen laten zien. Een goede mondhygiëne staat hierbij centraal. Maar wat kunt u doen om te zorgen dat u er alles aan doet om uw gebit gezond te kunnen houden?

Eten en mondhygiëne


Misschien een beetje onverwachts maar uw eetgewoonte heeft een grotere invloed op uw gebit dan u denkt. In veel voedsel en dranken zitten zuren die het gebit aantasten. Daarnaast moet uw gebit iedere keer dat u iets eet herstellen. Hoe meer u tussendoor eet hoe minder tijd uw gebit heeft om te herstellen. Zorg daarom dat u drie hoofdmaaltijden eet per dag en dat u tussendoor maximaal vier keer per dag iets eet. Frisdrank en andere zure dranken moeten zoveel mogelijk vermeden worden.

Poetsen


De tweede factor die van invloed is op de gezondheid van uw gebit is het poetsen. Het is belangrijk uw gebit goed en zorgvuldig te poetsen. Uw tandarts kan u hiervoor een aantal goede tips geven en u door middel van een spiegel laten zien hoe u het poetsen van uw gebit kan verbeteren. Het is belangrijk om uw gebit minimaal twee keer per dag te poetsen met fluoride tandpasta. Daarnaast is ook het gebruik van flosdraad en tandenstokers erg belangrijk.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten