woensdag 15 januari 2014

Alles over de borstvergroting, ooglidcorrectie en buikwandcorrectie

Goedemiddag lezers!

In dit blog wil ik jullie graag meer uitleg geven over cosmetische behandelingen, ik merk vanuit mijn eigen ervaring dat er toch nog veel vragen rondom cosmetische behandelingen zijn. Of het nou een borstvergroting, liposuctie of ooglidcorrectie is. Niet iedereen weet er even veel vanaf. Overal op internet vind je diverse stukken over de risico’s, de voordelen (en nadelen), de kosten en de beste praktijken. Met dit blog wil ik jullie als lezer een betere indruk geven van diverse behandelingen. Ik probeer hierbij een korte uitleg te geven over de diverse behandelingen. Daarbij wil ik graag drie behandelingen uitlichten, dit zijn de: borstvergroting, ooglidcorrectie en de buikwandcorrectie.


De borstvergroting

Borstvergroting is een populaire behandeling en wordt door steeds meer vrouwen uitgevoerd, dankzij het straatbeeld, internet en tv willen steeds meer vrouwen grotere borsten. Een borstvergroting is relatief eenvoudig en kan redelijk snel worden uitgevoerd. De meeste borstvergrotingen worden binnen 2 uur uitgevoerd. Vooraf wordt eerst goed overleg gepleegd tussen jou en de behandelend arts. Probeer hierin helder en eerlijk te communiceren, geef aan wat je graag wilt en wat je verwacht. Zo voorkom je ontevredenheid na de operatie. Een borstvergroting is een operatie met relatief weinig risico’s, uiteraard is er, net als bij elke operatie, kans op complicaties. Bijvoorbeeld een infectie of nabloeding, een andere complicatie die jaren later kan optreden is de kapselcontractuur.

 Na de operatie is goede nazorg erg belangrijk, de borsten zijn namelijk erg gevoelig. Voorbeelden van maatregelen die na de operatie getroffen moeten worden zijn bijvoorbeeld, dag en nacht een bh dragen en niet tot weinig sporten en/of zware dingen tillen. Al met al is een borstvergroting dus een ‘eenvoudige’ ingreep die je lichaam dusdanig kan veranderen dat jouw vertrouwen kan stijgen. De prijzen van een borstvergroting variëren, bij een kwalitatief hoogwaardige kliniek kan je terecht vanaf ongeveer €3000,-.


De ooglidcorrectie

Ooglidcorrecties bestaan uit twee behandelingen, je hebt zowel de onder als de bovenooglidcorrectie. Men kiest vaak voor een ooglidcorrectie bij hangende oogleden, deze kunnen namelijk zorgen voor extra vermoeidheid, slechter zicht en onzekerheid. Bij een ooglidcorrectie wordt de patiënt lokaal verdoofd, de meeste ooglidcorrecties zijn binnen een uur uit te voeren. Een relatief korte ingreep dus. Nadat je geopereerd bent kan er pijn en kunnen er zwellingen ontstaan. Om dit te voorkomen kan je het best koelen. Bij de operatie worden hechtingen aangelegd, deze worden na ongeveer een week verwijderd, door middel van een crème kan dit litteken vervolgens aanzienlijk verminderen/verdwijnen. Zoals eerder vermeld kunnen er ook bij deze operatie complicaties als wondinfectie of nabloeding ontstaan. Andere complicaties zijn bijvoorbeeld: vochtophoping, verlies van gevoel van de oogleden en het zeldzame ectropion. Ook bij een ooglidcorrectie is de intake natuurlijk erg belangrijk, ben jij onzeker over je oogleden? Geef dan goed aan wat je anders zou willen zien, waar je last van hebt en wat je van de arts verwacht. Vraag de behandelend arts zoveel mogelijk zodat je niet voor verassingen komt te staan.


De buikwandcorrectie

Bij een buikwandcorrectie is de huid rondom de buik verslapt, dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk daarbij aan het krijgen van een kind, extreem veel afvallen of door een eerdere ingreep. Dankzij een buikwandcorrectie kan de buikwand weer hersteld worden en dat kan voor veel vrouwen (en mannen) een goede uitkomst bieden. Bij een buikwandcorrectie bespreekt de behandelend arts wat hij van plan is en wat de mogelijkheden zijn. Probeer tijdens dit gesprek genoeg te vragen. Zo sta je nooit voor verrassingen. Bij deze ingreep word je volledig onder narcose gebracht en van te voren zijn er diverse maatregelen om te nemen. Zo moet je stoppen met roken en wordt afvallen (bij overgewicht) aangeraden. De risico’s van een buikwandcorrectie zijn net als bij de vorige operaties aanwezig. Denk daarbij aan infecties en bloedingen, daarnaast zou er overtollige huid aanwezig kunnen zijn bij de heupen, dit trekt echter wel vaak weg. Wil je meer eten over een buikwandcorrectie? Kijk dan eens op: www.menzis.nl.

Mocht je na het lezen van dit blog nog vragen hebben, stel deze dan gerust! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en/of vragen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten