woensdag 22 januari 2014

Weg met die haartjes!



De zwierige zomerjurkjes en de bikini’s worden binnenkort weer uit de kast gehaald, heerlijk! één nadeel, alles moet weer glad. Hoe komt je nou van die vervelende haartjes af? Er zijn vele ontharingsmethoden, maar welke is geschikt voor jou? Ik ga altijd naar dé ontharing specialist van Rotterdam, Rashita’s Welness Temple, zij past verschillende methodes toe. Ik heb speciaal voor jou een paar specialistische methodes op een rij gezet:
 
Laser ontharing
De nieuwe hip omtrent ontharing is, het laseren van de huid. In tegenstelling tot goedkopere ontharingsmethode, in de meeste gevallen laseren permanent. Haar heeft een cyclus van drie fase:

1.       De groeifase
2.       De rustfase
3.       De uitval-fase

Haartjes worden in de beginfase ‘vernietigd’ waardoor je na een aantal behandeling de haartjes vaarwel kunt zeggen.  Laserontharing is volledig veilig! 

Hars ontharing
Een van de effectievere methodes is harsen, dit kan koud, warm of zelfs lauw, effect heeft het sowieso. Binnen een paar seconden zijn al je haartjes verdwenen. Bij deze methode worden de volledige haartjes verwijderd en loop je wekenlang met een gladde huid rond. Je kunt natuurlijk harsstrips in de winkel kopen en thuis aan de slag gaan, maar of dit de juiste manier is, is een tweede. Het beste dan ook is om dit aan een specialist over te laten, een schoonheidsspecialiste heeft veel ervaring, de juiste middelen en kan overal gemakkelijk bij. 

Elektrisch ontharen
Onder elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er zijn twee verschillende methodes van elektrisch ontharen namelijk; diathermie en de blendmethode.

Diathermie:
De Diathermie techniek gebeurt door middel van een hoog frequente wisselstroom. De stroom wordt via het ingebrachte naaldje tot aan het haarzakje getransporteerd en daar verwarmt het dit haarzakje. Door de verwarming laat het haartje los, waardoor deze naar buiten komt glijden. Vervolgens wordt er voorzichtig met een pincet aan het haartje getrokken, het haartje laat door de warmte vanzelf los. Stroom gaat tot het haarzakje en niet verder. 

Blendmethode:
Bij de Blend techniek wordt gebruik gemaakt van HF en gelijkstroom. Je krijgt als het waren tegen-elektrode in de hand met daaromheen een vochtig sponsje. De naald glijdt weer naar het haarzakje waar vervolgens stroom gegeven wordt. Deze gelijkstroom gaat nu van de naald ( de ene pool) naar de tegen-elektrode  ( die je in de hand hebt) en daardoor ontstaat er in het haarzakje loog. Deze loog wordt dan nog extra verwarmd door de HF stroom. Ook hierdoor laat het haartje los en zal met zachte dwang uit de huid komen glijden. 

Heb jij ervaring met een van deze methodes en welke vind jij het prettigst? Ik ben erg benieuwd!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten