maandag 29 juli 2013

Onderhoud van uw meubelen


Op de wereld worden verschillende houtsoorten gebruikt bij de productie van meubelen. Omdat hout een natuurlijkproduct is, blijft het gedurende de jaren "werken". Daarnaast bestaat de kans dat uw hout door de jaren heen verkleurd

Hout wordt doorgaans vaak gebruikt voor de productie van het binnenwerk van een meubel. Hierbij kunt u denken aan een lederen of stoffen bankstel.

Tips

Waarschijnlijk bent u het probleem al eens tegengekomen: klemmende laden die niet soepel lopen. Door de geleiders in te wrijven met parafinnewas zult u geen last meer hebben van stroef lopende laden. Na langere periode is het aan te raden om de kogelbanen nog eens goed in te vetten met vasaline. Tot slot raad ik bij meubelen altijd aan om onderzetters te gebruiken. Op deze manier gaat u warmte of vochtplekken tegen.
Source: Kasten Amsterdam

Onderhoud van meubelen

Ongetwijfeld zult u thuis te maken krijgen met stof. Voor het onderhoud van uw meubelen is het daarom aan te raden om uw meubelen regelmatig af te stoffen met een droge of zachte doek. Door het gebruik van een droge of zachte doek voorkomt u schade en zal u bank of kast weer stralen.

Bij gelakte meubelen wordt een andere manier gebruikt. Twee keer per jaar dient u met een uitgewrongen zeem uw meubelen schoon te maken. U maakt een sopje van water en schoonmaakmiddel (zonder ammonia of schuurmiddel). Nadat u de meubelen heeft schoongemaakt dient u de meubelen goed af te drogen met een zachte doek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten