dinsdag 30 juli 2013

Tips tegen droog en onhandelbaar haar

Wellicht heeft u het volgende probleem zelf al eens ondervonden; droog of dof haar. Deze klachten ontstaan wanneer u te vaak uw haar wast en te veel shampoo gebruikt. Een kleine dosis schampoo heeft voldoende effect op uw haar. Na het wassen is het aan te raden om uw haar met koud water te spoelen. Dit zorgt vervolgens voor het glazende effect.

Brushing

Brushing is één van de effectiefste manieren om uw haar meer glans te geven. Hierbij is een proffesionele brushing het beste. Veel kappers hebben de kennis en ervaring om deze behandeling uit te voeren. Wel valt aan te raden om meerdere kappers uit te proberen. De tarieven van brushing kunnen soms ver uit elkaar liggen. Mocht je zelf brushing willen uitvoeren dan heb ik nog een paar handige tips:


  • Begin altijd bovenaan en eindig met het onderste gedeelte van het haar;
  • Brush nooit alle haren te gelijk. Het is aan te raden om elke lok apart te behandelen;
  • Maak gebruik van het extra opzetstuk op de droger;

Voeding voor het haar

Mocht brushing niet het gewenste resultaat geven dan zou het kunnen zijn dat u lichaam tekorten vertoond. Vooral proteinetekort kan zorgen voor droog en onhandelbaar haar. In deze situatie is het aan te raden om genoeg vlees en vis te eten, in combinatie met whey proteine als supplement. 
Sebastian
Source: Sebastian

Haarverzorginsproducten

Daarnaast zijn er op internet diverse haarverzorgingsproducten te koop die kunnen bijdragen aan gezond haar. De merken Fudge, Sebastian en Unite zijn daarbij vooral aan te raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten