donderdag 15 augustus 2013

Feiten over kunstgras

Moet ik mijn kunstgras vaak onderhouden?

Een kunstgrasveld hoeft over het algemeen niet vaak te worden onderhouden. Daar is kunstgras ook eigenlijk voor ontwikkeld. Daarentegen kan het wel voorkomen dat de kunstgrasvezels worden platgelopen. Dat is in principe ook niet te voorkomen. Er zit wel een onderscheid tussen speelgras en siergras. Als uw siergrasveld gebruikt wordt als een speelveld zult u hoogstwaarschijnlijk het veld vaker moeten borstelen als bij een speelveld.

Waarom wordt er instrooizand gebruikt?

Instrooizand heeft over het algemeen veel voordelen:

  • Door het gebruik van instrooizand blijven de kunstgras vezels beter overeind staan.
  • Het kunstgras blijft door het zand beter op zijn plek liggen.
  • Wanneer uw kunstgrasveld is geborsteld, zal het zand langerzamerhand volledig verdwijnen in de mat. Hierdoor neem je geen zand mee naar binnen
De temperatuur van kunstgras

Source: kunstgras
De temperaturen kunnen in de zomer oplopen naar ongeveer 30 tot 40 graden. Een vaak gegeven tip is om tijdens warme temperaturen het veld meerdere keren te besproeien. Hierdoor kan het veld in de meeste gevallen gewoon bespeelbaar blijven. 

Kan mijn kunstgrasveld beschadigd raken?

Een kunstgrasveld kan in sommige gevallen beschadigd raken. Dit kan bijvoorbeeld komen door hete kolen van de barbeque of door sigaretten. Ook bijtende middelen zoals bijvoorbeeld benzine of schoonmaakmiddelen kunnen schade aanbrengen aan uw kunstgrasveld. 

Kan ik mijn kunstgrasveld zelf aanleggen?

Over het algemeen besteden veel mensen de aanleg van een kunstgrasveld uit. Het is daarentegen mogelijk om ook zelf een kunstgrasveld aan te leggen alleen hebben veel huishoudens niet de expertise op het gebied van het plakken en snijden van het kunstgras.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten