woensdag 21 augustus 2013

Nederland ziet een groei in medisch letselschade

Deze week is het jaarverslag van de Letselschade raad naar buiten gekomen. In dit jaarverslag constateert de Raad dat het aantal medische fouten sterk is toegenomen. In 2012 kwamen er ongeveer vierhonderd nieuwe meldingen binnen van medisch letselschade. Alleen op het deelgebied verkeersongevallen (38%) kwamen in 2012 meer meldingen binnen.

De Letselschade raad kijkt op van de sterke toename van het aantal meldingen. In 2005 had één op de vijf meldingen te maken met een medische fout. Inmiddels is dit aantal opgelopen naar één op de drie. Er is dus een duidelijke verschuiving te zien in het karakter van de letselschade.

Volgens de Letselschade Raad gaan er nog te veel dingen mis bij de omgang met medische incidenten en het afwikkelen van schadeclaims. Dit kan en moet beter volgens de Raad.

Snellere afhandeling van Letselschade

Letselschade claimen
Source: Letselschade
Naar aanleiding van de eerder genoemde cijfers heeft de Letselschade Raad besloten contact op te nemen met diverse medische aansprakelijkheidsverzekeraars. Beide partijen hebben tijdens het contact aangegeven dat ze zich committeren aan naleving van de GOMA (Gedragscode Openheid Medische Aansprakelijkheid). Dit zal als gevolg hebben dan er een beter contact zal zijn met benadeelden en claims sneller zullen worden afgehandeld.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten