zaterdag 15 maart 2014

10 tips om puistjes te voorkomen

Puistjes komen met name voor in de pubertijd en zijn erg vervelend. Veel pubers worden gepest vanwege deze oneffenheden in het gezicht. Maar hoe ontstaan puistjes en hoe voorkom je ze?

Wat zijn puistjes?

Puistjes ontstaan doordat de huid wat vetter wordt en doen soms nog pijn ook! Knijp een puistje alleen uit als deze rijp is. Dit zie je als er een witte kop op komt. Zorg er wel altijd voor dat je handen schoon zijn en je het puistje naar het uitknijpen desinfecteert. Zo ontstaan er geen ontstekingen.

Tip 1: Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste kan ervoor zorgen dat puistjes minder worden/voorkomen worden in het gezicht. Een schoonheidsspecialiste kan namelijk uw huid om een goede en deskundige manier reinigen wat het ontstaan van puistjes tegen zal gaan.

Tip 2: Let op welke producten je gebruikt

Een hele grote invloed op puistjes zijn verkeerde producten. Er bestaan veel agressieve producten die helemaal niet goed zijn voor de huid. Je huid wordt door deze producten nog vetter waardoor er juist wel puistjes ontstaan.

Tip 3: Knijp de puist niet gelijk uit

Zoals eerder gezegd mag de puist pas uitgeknepen worden als deze rijp is: dus wanneer een witte kop op komt.

Tip 4: Blijf met de handen van het hoofd

Op je handen zitten de meeste bacteriën. Vaak ondersteun je het hoofd met de handen waardoor deze bacteriën op de hoofdhuid terecht zullen komen. Dit veroorzaakt puistjes.

Tip 5: Eetgewoonte

Ook eten is een belangrijke invloed factor op puistjes. Voedsel dat niet goed te verwerken is door de maag zal stress opleveren in het lichaam. Stress uit zich weer in puistjes. Chocola bijvoorbeeld is niet eens zo heel slecht. Eet er alleen niet teveel van.

Tip 6: Haar in het gezicht

Ook vet haar in het gezicht kan leiden tot puistjes. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid warm wordt en dat is precies waar bacteriën van houden!

Tip 7: Huidverzorging

Door de huid goed te verzorgen voorkom je puistjes. Probeer niet teveel make-up te gebruiken, reinig de huid goed en gebruik af en toe een scrub crème of masker.


Deze tips helpen om puistjes te voorkomen! Nog aanvullingen? Laat het me weten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten