woensdag 19 maart 2014

Aanpassingen aan je lichaam


Je lichaam veranderd naarmate je ouder wordt en dat vinden veel mensen een kwalijke zaak. Dankzij plastische chirurgie kunnen diverse specialisten dit echter tegen gaan, een ooglidcorrectie, borstvergroting, facelift of andere ingreep kan er voor zorgen dat je er weer jonger, mooier of beter uitziet. Plastische chirurgie is echter niet alleen bedoeld om het verouderingsproces tegen te gaan, maar ook om aangeboren afwijkingen of  verminkingen te verhelpen. Daarbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een grote neus, hangende oogleden of het corrigeren van littekens.

Ik denk dat plastische chirurgie voor veel mensen een mooie uitkomst is, ik heb er zelf nog niet aan hoeven geloven. Toch snap ik heel goed waarvoor mensen dit willen doen. Ik ook genoeg mensen die er vel op tegen zijn en die het niet begrijpen. Ik kan dit niet begrijpen, iedereen beslist tenslotte zelf over zijn of haar lichaam. Daarnaast zijn er veel ‘afwijkingen’ die voor ondraaglijke en pijnlijke leefsituaties zorgen. Plastische chirurgie kan het leven van deze mensen dan ook draaglijker en beter maken.

Neem nou een ooglidcorrectie, een relatief kleine ingreep met niet al te grote risico’s. Hangende oogleden, kunnen bij mensen voor veel pijn zorgen. Daarnaast zijn mensen met hangende oogleden vaak eerder moe en is hun zicht beperkt. Een ooglidcorrectie biedt dan de ideale uitkomst. Men ziet dan weer beter en gaan met meer energie door het leven, een win-win situatie dus. Ik ben zelf altijd erg geïnteresseerd geweest in dit onderwerp en vind het dan ook reuze boeiend om hier over te lezen en in te verdiepen.


Ik wil jullie hieronder nog even kort een aantal behandelgebieden uitleggen met de daarbij behorende betekenis. Wellicht hebben jullie er wat aan!


Gelaatchirurgie


Bij gelaatchirurgie horen eigenlijk alle aanpassingen aan het gezicht, hierbij gaat het om diverse soorten correcties en lifts. Denk daarbij aan een ooglidcorrectie, facelift, neuscorrectie of bijvoorbeeld een halslift.

Rimpels Littekens


Met deze vorm van behandelen kan je rimpels en littekens laten verwijderen, dit kan met behulp van diverse technieken. Zo kan kiezen voor chemische peeling, dermabrasie en lasertherapie. Met behulp van deze technieken kan het ouder worden tegen worden gegaan. 

Inspuitingen


Onder inspuitingen worden behandelingen verstaan waarbij men met een injectienaald bepaalde vloeistoffen in het lichaam worden gespoten. Bij veel mensen zal Botox of fillers wel bekend in de oren klinken, middelen om je lippen op te vullen waardoor er meer volume ontstaat. Maar ook middelen om bijvoorbeeld een fronsend voorhoofd te laten ‘verdwijnen’.

Dit waren zomaar drie behandelgebieden waar veel mensen tegenwoordig mee te maken krijgen, ik ben erg benieuwd wat jullie ervaringen met plastische chirurgie zijn! Mocht je jouw verhaal willen delen dan hoor ik dit graag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten