dinsdag 25 maart 2014

Hulp bij het kiezen van je vloer!

Heb je net een nieuw huis of is je vloer nodig aan vervanging toe? Dan wordt het tijd om een nieuwe vloer uit te gaan kiezen. Natuurlijk hartstikke leuk maar het kan ook best lastig zijn. Daarom heb ik een overzicht opgesteld met tips die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Handig als je op het punt staat een nieuwe vloer aan te schaffen.

Soort vloer

De keuzes die je kunt maken bij het selecteren van een nieuwe vloer zijn legio. Ga je voor linoleum? Voordeel is dat het erg betaalbaar is en ook nog eens duurzaam, geluiddempend en makkelijk te onderhouden. Een nadeel is dat het niet te hergebruiken is omdat het wordt vastgelijmd. Een trend van dit moment is een kunststof gietvloer. Deze vloeren zijn strak, sterk en duurzaam.
Natuurlijk kan je ook kiezen voor tapijt. Dit is echter af te raden als je last hebt van een stofallergie. Bovendien is tapijt erg vlekgevoelig en gaat het niet zo lang mee. Het is daarentegen wel makkelijk schoon te maken en makkelijk te verhuizen.

Ook blijven hout en laminaat nog steeds erg populaire materialen voor vloeren. Laminaat is makkelijk te leggen en het aanbod wordt steeds meer divers. Laminaat is wel erg gehorig. Daar staat tegenover dat het goedkoop is en makkelijk is in onderhoud.

Mijn persoonlijke favoriet blijft toch de houten vloer. Een goede houten vloer gaat een leven lang mee, dus ik zou adviseren de tijd te nemen bij het maken van een keuze. Voordelen van een houten vloer zijn dat het duurzaam is, makkelijk is in onderhoud, overal toepasbaar is en beschadigingen makkelijk kunnen worden weggeschuurd.

Bron: vloer Amsterdam
Kijk naar ruimte

Belangrijk bij de keuze van een vloer is ook om rekening te houden met de functie van de ruimte. Bij een entree of gang is het aan te raden een hard oppervlakte te kiezen dat bestand is tegen vocht en makkelijk is schoon te maken. In een slaapkamer zou ik kiezen voor een vloer die lekker aanvoelt aan je blote voeten. Voor de woonkamer zou ik kiezen voor een vloer die sterk is en ook makkelijk is in onderhoud en enigszins geluiddempend werkt.

Budget

Tot slot is ook het verstandig van te voren te bepalen hoeveel je aan de vloer uit wilt geven. Reken hier ook de kosten bij aan extra producten en accessoires. Hierbij valt te denken aan vochtwering, transport en plinten.

Ik hoop dat de genoemde adviezen je helpen om de vloer van je dromen uit te kiezen. Heb je zelf onlangs een vloer aangeschaft, dan hoor ik heel graag hoe je dit hebt aangepakt. Mocht je andere leuke toevoegingen hebben die kunnen helpen om de keuze van een geschikte vloer makkelijker te maken, dan hoor ik dat graag in een reactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten