maandag 24 maart 2014

De badkamer van de toekomst

Innovatie in de badkamer

In de badkamer komt steeds meer technologie, net zoals in de rest van het huis. Zo hebben we voor de thermostaat tegenwoordig ook apps waarmee je buiten je huis via de telefoon je thermostaat kan bedienen. Maar ook de badkamer krijgt steeds meer technologie, in deze blog zal ik dit toelichten.


Nieuws lezen in de spiegel

Je hebt tegenwoordig spiegels waarin je het laatste nieuws kan lezen of kan kijken of er files staan op je traject. In deze spiegels zit een LCD scherm naadloos geïntegreerd.  Met een speciale app ‘b in touch’ voor de Ipad en IPhone stream je de informatie naar het LCD scherm in je spiegel. Maar ook andere apps kun je terugzien op je spiegel. Zo kun je bijvoorbeeld in bad je foto’s terug bekijken.

                                                                    Source: sanitair amsterdam

Geïntegreerd LED-licht

In de toekomst zal veel licht geïntegreerd worden in badkamermeubels. LED-licht zal geïntegreerd worden in spiegels, dit heeft als voordeel dat er geen schaduw in het gezicht valt. In sommige spiegels zitten zelf sensors, als je dan op de grond stapt dan dimt het licht. Ook zijn er wasbakken en douchekoppen op de markt waar LED-licht in geïntegreerd zit.
 

Muziek

Er zijn al waterdichte muzieksystemen voor in de badkamer. Je kunt dan draadloos je muziek via bluetooth of wifi streamen vanaf je telefoon. Uiteraard is het ook mogelijk om naar de radio te luisteren op de badkamerinstallatie.

Kranen met touch pad

Mengkranen behoren nu al tot het verleden maar straks helemaal met kranen met touch pads. Deze touch pad bestaan uit 3 knoppen en een draaischijf. Je kan dan tevens de door jou gewenste temperatuur opslaan.

Handsfree doorspoelen

Je hoeft niet meer met een knop door te spoelen. Boven de toilet zit een sensor en als je daar met je handen langs heen gaat dan wordt de wc doorgespoeld.

Ik stond echt te kijken over welke mogelijkheden er nu al op de markt zijn. De meeste van de hierboven genoemde innovaties zijn nu al verkrijgbaar. Het is nu natuurlijk nog erg exclusief en waarschijnlijk vrij prijzig maar in de toekomst zal dit allemaal veel gebruikelijker zijn. Toch zie niet in alles een verbetering. Een kraan met een touch pad is voor mij niet echt noodzakelijk. De kranen die nu gebruikelijk zijn vind ik prima.

Wat vinden jullie van de badkamer van de toekomst? Een verbetering of houden jullie het liever bij het oude?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten