maandag 31 maart 2014

Triggerfinger, een veel gehoorde klacht in Nederland

Wellicht klinkt de term triggerfinger u niet bekend in de oren. Triggerfinger is een veel voorkomende klacht bij vrouwen tussen de 45 en 65 jaar. Ook mijn moeder is hier onlangs voor behandeld en daarom informeer ik u graag over de oorzaak en het behandeltraject.

Triggerfinger kenmerkt zich als een hokkende vinger. Bij deze klacht heeft u moeite om uw vinger te strekken en merkt u regelmatig schokjes. Daarnaast valt de klacht soms ook te herleiden door een verdikking in de handpalm of aan de duimbasis. Kort samengevat is triggerfinger een ontsteking in de buigpezen in één van de vingers.

Mijn moeder is met de klacht naar Xpert Clinic gegaan, een kliniek gespecialiseerd in hand-en polsklachten. Onderstaand vindt u een filmpje van de kliniek m.b.t. het behandeltraject.


Tijdens een consult wordt vastgesteld of u daadwerkelijk last heeft van een triggerfinger. Bij een triggerfinger is er vaak sprake van vingers die op slot zitten. Vaak heeft de patiënt moeite om zijn hand te openen en te sluiten. Bij Xpert Clinic werd er daadwerkelijk vastgesteld dat mijn moeder last had van een triggerfinger. Daarom werd er vervolgens overgegaan op een operatie. Onderstaand ziet u een filmpje over de operatie:



Mocht u zelf ook last hebben van één van uw vingers dan raad ik u een consultgesprek aan bij Xpert Clinic. Deze partij heeft zeer veel ervaring met het behandelen van hand-en polsklachten.

Source: Trigger finger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten