maandag 21 juli 2014

5 tips over het epileren van je wenkbrauwen

Elke vrouw moet eens in de zoveel tijd haar wenkbrauwen epileren. Maar doen we dat eigenlijk wel op de juiste manier om zo de mooiste vormen te krijgen? Wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor je uitstraling en de juiste vorm is bepalend voor een open en verzorgde mimiek. Het is een klusje dat zo gepiept is en je ook niet veel geld kost. Maak dan ook regelmatig tijd voor deze behandeling. Hier wat handige tips voor het epileren van je wenkbrauwen.

Tip 1: Bepaal je vorm

Het is erg belangrijk dat je de juiste vorm bepaalt die goed bij je gezicht past. Dit kan je makkelijk constateren door een potlood langs de zijkant van je neus te leggen en trek dit door in een rechte lijn naar je ooghoek. Doe dit aan beide kanten en je hebt de natuurlijkste vormen van wenkbrauwen.

Tip 2: Ontsmet je huid en pincet

Als je begint met epileren zorg er dan voor dat je de pincet in kokend water houdt of desinfecteer het met een beetje alcohol. Maak je wenkbrauwen ook schoon met een tonic of een reinigingsmelk zodat deze ook goed ontsmet zijn. Raak daarna je wenkbrauwen niet meer aan met je handen.

Tip 3: Zorg voor goed licht

Als je aan het epileren bent zal je al snel merken dat licht belangrijk is om alle haartjes te kunnen zien. Ga bij het raam zitten met een spiegel of schijn je lamp goed en je kan alle kleine haartjes goed zien en makkelijker verwijderen.

Tip 4: Werk van je neus naar je oor

Met het weghalen van de haartjes begin je met de haren die het dichtst bij je neus zitten en dan ga je zo verder door naar je oor. Let ook op of je fijne haartjes hebt of juist dikkere stugge haren. Als je fijne en dunne haartjes hebt haal dan alleen de overtollige haren weg. Deze kan je makkelijk herkennen door met een kammetje je wenkbrauwen omhoog te kammen. Mocht je wat dikkere haren hebben, dan hoef je iets minder voorzichtig te zijn.

Tip 5:

Het gebruik van een goed pincet is erg belangrijk. Een Tweezerman is een veel gebruikte soort en verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Als je haartjes eruit trekt, trek dan je huid strak. Verwijder de haren altijd mee met de groeirichting. Zo krijg je de haartjes er het makkelijkste eruit en beschadig je de huid ook het minst.


Vind je het leuk om meer te leren over schoonheidspecialiste? Bekijk dan deze schoonheidsspecialiste opleiding eens! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten