vrijdag 28 februari 2014

5 tips om rimpels te voorkomen

Een veel gestelde vraag onder vrouwen is hoe rimpels op late leeftijd voorkomen willen worden en wanneer je moet beginnen met preventieve maatregelen voor rimpels. Ook al komen rimpels niet op jonge leeftijd voor, toch is het goed om al op jonge leeftijd te beginnen met het verzorgen van de huid om rimpels op late leeftijd tegen te gaan.

Wanneer je op jonge leeftijd al onvoorzichtig met de huid om gaat zal je dit op latere leeftijd terug zien in de vorm van lijntjes of zelfs rimpels. Of rimpels helemaal te voorkomen zijn? Dat denk ik niet. Maar je kunt er wel alles aan doen om het verouderingsproces van de huid te vertragen. De volgende tips helpen je daarbij.

Tip 1: Was je gezicht 1 keer per dag

Het wassen van je gezicht is erg belangrijk om de huid schoon te houden. Ben je in het buitenland? Let dan goed op dat het water geen chloor bevat. Door chloor kunnen rimpels zich op latere leeftijd ontwikkelen en dat wil je voorkomen. Was je huid één keer per dag met zuiver water.
Schoonheidsspecialiste opleiding

Niet doen:

Ga niet de huid een aantal keer per dag grondig reinigen. Eén keer per dag is meer dan genoeg. Wanneer je dit meerdere keren gaat doen houdt je huid niet meer de juiste hoeveelheid olie en vocht vast en dit zal juist een negatief effect hebben op de rimpelontwikkeling van e huid.

Tip 2: Was je gezicht met moisturizers

Wanneer je de huid wast, doe dit dat met een milde zeep die het ingrediënt moisturizers bevatten. Deze gaan namelijk huidveroudering tegen.

Niet doen:

De huid wassen met zeep die alkaline bevat.

Tip 3: Verzorg de huid ook na het wassen

Ook na het wassen is het enorm belangrijk om de huid goed te verzorgen. Hoe doe je dit?

1.       Droog uw huid goed met een schone handdoek. Doe dit deppend, zo gaan de poriën openstaan, waardoor de creme meer effect heeft.
2.       Gebruik een creme op waterbasis die moisturizers bevat.

Tip 4: Bescherm je huid tegen de zon

Ook de zon heeft een groot effect op het ontstaan van rimpels op latere leeftijd. Het is daarom belangrijk om de huid goed in te smeren met zonnebrandcrème die beschermingsfactor bevat. Draag daarnaast een hoed, pet en zonnebril.

Tip 5: Stop met roken

Een laatste maar niet onbekende tip: stoppen met roken zorgt voor minder rimpels op late leeftijd! 

Nog meer tips?

Heb jij nog meer tips om rimpels tegen te gaan? Suggesties zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten