dinsdag 11 februari 2014

Matras kopen? Waar moet je op letten!



Een matras kopen. Het klinkt zo makkelijk maar in werkelijkheid wordt je overspoeld met schuimen, hardheid/zachtheid en nog veel meer termen. Daarnaast verschilt de prijs ook enorm per matras. Het aanbod kan echt overweldigend zijn als je niet weet waar je op moet letten en wat je voorkeur is. Hieronder leest u enkele praktische tips voor het kopen van een matras en wat de verschillende types inhouden.

Belangrijkste tip voor het kopen van een nieuw matras.

Voor een goede keuze van een matras is het belangrijk om meerdere matrassen met elkaar te vergelijken. Omdat het aanbod matrassen reusachtig is, is het belangrijk te kijken welk type het beste bij u past. Het is vervolgens belangrijk niet alleen te kijken en voelen hoe een matras ligt maar ook hoe goed je erop kan draaien. Daarnaast zijn zaken als levensduur en garantie ook erg belangrijk. Bij het kopen van een nieuw matras moet u het volgende afvragen:
  • Welke type matras past bij mij?
  • Ligt het matras goed/ kan ik goed draaien?
  • Hoe is de levensduur?
  • Heb ik garantie?

Typen matrassen

De eerste vraag in het matras zoek proces is in mijn ogen het belangrijkste. Daarom zal ik kort de verschillende typen matrassen hieronder bespreken. 

Traagschuim matrassen: bij deze matrassen wordt het gewicht van de slaper gelijkmatig verdeeld over het oppervlak waardoor er nagenoeg geen drukpunten voorkomen, goede eigenschappen voor een gezonde en correcte slaaphouding. Deze matrassen hebben ideaal ventilerende eigenschappen en zijn erg geschikt voor mensen die snel zweten. 

Bron matrassen type
Polyether matrassen: dit zijn de wat meer goedkopere matrassen en hebben minder veerkracht. De levensduur van de matrassen is afhankelijk van de hoeveelheid lucht per kubieke meter (SG). Hoe hoger de SG hoe langer de levensduur. Deze matrassen nemen minder goed vocht op en voelen warmer aan dan bijvoorbeeld koudschuim.

Pocketvering matrassen: dit typen matras heeft een kern bestaande aan vele metalen veren. Over het algemeen zijn pocketvering matrassen stevige matrassen, met name geschikt voor zwaardere mensen die het snel warm hebben.

Koudschuim matrassen: ook wel het “hightech” schuim. Het materiaal waar koudschuim matrassen van gemaakt worden heeft een zeer lange levensduur en is zeer comfortabel. Er ontstaat geen kuilvorming en de matrassen zijn in de regel van hoogwaardige kwaliteit.

Lees hier of hier meer informatie over matrassen types. Als u eenmaal bepaald heeft welk type matras goed bij u past is het zaak om te gaan proefliggen in een speciaalzaak en de overige eigenschappen van de verschillende matrassen met elkaar te vergelijken zoals prijs, levensduur en garantie.

Laatste advies

Het kopen van een matras is een belangrijke investering. Een groot gedeelte van u leven brengt u immers slapend door. In mijn mening is het daarom belangrijk om een zo goed mogelijk advies in te winnen en voordat u tot aanschaf over gaat er eerst nog even een nachtje (op uw oude matras) over te slapen. 

Ik hoop dat u wat aan mijn tips heeft gehad. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten