maandag 3 februari 2014

Alles over voetproblemen

Je voeten hebben veel te verdragen. Niet voor niets gaan vele mensen maandelijks of zelfs wekelijks naar de pedicure voor hun voeten. Er kan van alles zijn met de voeten. Veel voorkomende klachten zijn kalknagels, ingegroeide teennagels, eeltknobbels, wratten en zweetvoeten. De meeste van deze klachten zijn vaak ook nog eens erg pijnlijk. Veel mensen schamen zich voor deze klachten. Toch is het aan te raden om naar een pedicure te gaan om deze problemen op te lossen. Anders zullen de voetproblemen en dus ook de klachten alleen maar erger worden. Kortom, het is belangrijk om goed voor je voeten te zorgen.

Om goed voor je voeten te zorgen is het belangrijk om zoveel mogelijk over voeten te weten. Daarom wil ik in mijn blog een aantal leuke feiten over voeten met jullie delen.

Hakken

Wist u bijvoorbeeld dat vrouwen vier keer zo veel last hebben van voetproblemen dan mannen? Dit komt doordat vrouwen vaak hoge hakken dragen. Vrouwen dragen vaak hakken, omdat de benen dan vaak langer en dunner lijken. Toch is het te lang op hakken lopen erg slecht voor de voeten. Niet voor niets hebben vrouwen dus meer voetproblemen dan mannen.

Schoenen shoppen

Wil je voetproblemen voorkomen? De soort schoenen die je draagt zijn hierbij erg belangrijk. Ga je schoenen shoppen? Kies er dan voor om eerst alle andere benodigde dingen te halen en pas aan het einde van de dag schoenen te passen. Dan zijn de voeten opgezwollen en kan het zijn dat je een maat groter nodig hebt dan aan het begin van de dag. Als je aan het begin van de dag gelijk de schoenen koopt kom je er pas later achter dat de schoenen niet lekker zitten!

Zweetvoeten

Veel mensen hebben last van zweetvoeten. Niet raar want er zitten ruim 250.000 zweetkliertjes in de voeten. Tegenwoordig heb je wel veel handige trucjes om zweetvoeten te voorkomen. Zo is er tegenwoordig een speciale voetendeodorant.

Voeten weerspiegelen de gezondheid

Vaak wordt gezegd dat je voeten je gezondheid weerspiegelen. Volgens verschillende geneeswijzen treden de eerste symptomen van ziektes aan op je voeten.

Jouw voetproblemen

Heb jij voetproblemen? Deel jouw verhaal en tips! Zo kunnen we samen tot een beste oplossing komen om voetproblemen te voorkomen en te verhelpen! Want je voeten zijn belangrijk om goed te onderhouden!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten