donderdag 6 februari 2014

Krijg je zelfvertrouwen terug: behandel spataderen

Welke vrouw wil nou geen mooie, lange benen? Vaak merk je dat vrouwen onzeker worden over hun benen. Een oorzaak die ik veel zie zijn spataderen. Spataderen zijn niet alleen niet mooi, maar kunnen ook nog eens erg pijnlijk zijn. De meeste vrouwen doen hier niets aan. Naar mijn mening absoluut zonde.

Een vriendin van mij had erg veel last van spataderen. Niet alleen durfde zij geen korte broeken, jurkjes of rokjes meer te dragen, de spataderen zorgde bij haar ook voor erg veel pijnklachten. Uiteindelijk is ze op zoek gegaan naar een oplossingen en wat blijkt: spataderen zijn eenvoudig te behandelen! Kortom: schaam je niet langer voor spataderen maar doe er wat aan!

Wat zijn spataderen?

Wat zijn spataderen?
Via de slagaderen stroomt er bloed naar het hart en naar de benen en dit wordt vervolgens weer teruggevoerd via de aderen. Bij spataderen functioneren de beenaderen niet genoeg waardoor er stuwingen ontstaan.

Spataderen zijn niet alleen erfelijk bepaald. Er zijn een aantal factoren die spataderen kunnen doen ontstaan. Zo ontstaan deze sneller bij mensen met staande beroepen, zwangerschap of trombose. Ook hebben vrouwen meer kans op spataderen dan mannen.

Tip


Sta jij de hele dag op je werk? Voorkom spataderen door regelmatig te bewegen en de kuitspieren aan te spannen. Ook het dragen van steunkousen kan helpen om spataderen tegen te gaan.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen voor spataderen. Eén van de bekendste behandelingen zijn elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd. Bij mijn vriendin hebben ze gebruik gemaakt van de zogenoemde mullertechniek.

Als je naar een goede kliniek gaat voor de behandeling van de spataderen zullen ze uiteraard eerst kijken naar de spataderen en vervolgens een goede behandelingsmethoden vaststellen.

Tip


Een belangrijke tip wat betreft spataderen. Denk je erover de stap te nemen om spataderen te laten behandelen. Bekijk of de kliniek waar je dit gaat laten doen contracten heeft met zorgverzekeringen. Wie weet kan je de behandeling wel vergoed krijgen!

Wat is jouw ervaring?


Mijn vriendin heeft de spataderen laten behandelen bij Polikliniek de Blaak. Zij was hier erg tevreden over. Jarenlang heeft zij zich onzeker gevoeld over haar benen. Nu is ze niet alleen van de pijn af, maar ze straalt ook weer! Ik raad dan ook zeker aan om spataderen te laten behandelen. Het is niet alleen goed tegen de pijn, maar zorgt ervoor dat je je eindelijk niet meer hoeft te schamen voor je benen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten