maandag 10 februari 2014

ECG: Klinkt ingewikkeld, zo gedaan



Door mijn interesse in de medische wereld wil ik een tijdje vrijwilligerswerk doen in het ziekenhuis. Hierdoor help ik mensen, maar steek ik ook een hoop op van de artsen en verpleegkundigen. Doodeweeks ga ik een dagje meelopen om eens goed te kijken hoe alles eraan toe gaat. Mijn eerste bezoek wordt aan het Cardiologie Centra Nederland.


CCN

Cardiologie Centra Nederland (CCN) is voor patiƫnten die worden doorverwezen door een huisarts, specialist of andere arts. Het gaat in alle gevallen om problemen met het hart. Dit kan zijn als u vroeger last heeft gehad van uw hart, zelfs als er bij directe familieleden hart- en vaatziekten voorkomen en als u een ingreep heeft gehad en graag controle nodig heeft.

ECG

Als er problemen zijn met uw hart dan kan het zijn dat er een hartfilmpje gemaakt gaat worden. Dit onderzoek gaat als volgt in zijn werk. U moet de bovenkleding uit trekken. Vervolgens worden er plakkers met elektrodes bevestigt op uw lichaam. Deze elektrodes zitten vast aan het ECG-apparaat.
Het hartritme ontstaat door elektrische prikkels die uw hart aanzetten om samen te trekken. Deze prikkels worden omgezet in een hartfilmpje. Tijdens dit onderzoek is het van belang dat er niet gesproken wordt door de patiƫnt en dat men zo stil en relaxed mogelijk blijft liggen. Het gehele onderzoek duurt maar rond de 5 minuten. Het stelt dus niet veel voor.

ECG hartfilmpje


Het was erg interessant om een dag mee te kunnen lopen met verpleegsters en artsen bij het CCN. Dit kan natuurlijk niet altijd, dus ben ik erg blij met de kans die ik gekregen heb. Zo heb ik weer wat geleerd over de medische wereld. Ben benieuwd of ik snel weer een keer kan meelopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten