dinsdag 25 februari 2014

5 tips voor optimale prestatie bij het fietsen

Er zijn weinig landen waar zo veel gefietst wordt als in Nederland, in bijvoorbeeld Abcoude, Duivendrecht of Amstelveen. Niet alleen recreatief maar ook functioneel. Nederland telt dan ook maar liefst 18 miljoen fietsen. We fietsen met zijn alle elke dag weer een stuk af. En 84% van de Nederlanders oordeelt dan ook positief over fietsen. Naast het dagelijkse gebruik, wordt fietsen ook gezien als sport. Extreme bergen, zware beklimmingen en heftige afdalingen. Maar een fiets van hoge kwaliteit is dan wel nodig.

Zelf ben ik dan ook groot fan van fietsen en koop mijn fietsproducten altijd bij De Haan Wielersport. Zij bieden alles wat een fietser nodig heeft van fiets tot etenswaar. Ik heb voor jou 5 tips, om prettig en veilig te fietsen.

Tip 1: Onderschat een fietstocht niet
Fietsen is een zware sport. Het is belangrijk dat je voor een lange tocht voldoende eten en drinken mee hebt. Ga daarnaast nooit op pad zonder wat geld en een telefoon. Zorg er daarnaast ook voor dat je reserve materiaal bij je hebt, een briefje met je naam, nummers van familie of vrienden en je verblijfadres. Zodat er iets mocht gebeuren er genoeg informatie is voor hulpverleners.

Tip 2: Voldoende eten

Zorg dat je voldoende eten mee hebt. Tijdens het fietsen (en helemaal in de bergen) verbrand je enorm veel calorieën. Tijdens de rit gebruikt je lichaam erg veel energie en deze moet keer op keer aangevuld worden.

Tip 3: Drink veel
Tijdens warme dagen zul je tijdens het fietsen meer nijgen naar drinken van water dan in koelere dagen. Echter is het van belang dat je het op dat moment ook doet. Je lichaam heeft vocht nodig wanneer dit verloren wordt dan gaat de prestatie ook verloren. Blijven drinken, ook wanneer je geen ‘dorst’ hebt.

Fiets Abcoude
Tip 4: Goed materiaal
Naast de juiste verzorging voor het lichaam, is het materiaal ook zeer belangrijk. In de bergen wordt er veel geschakeld, remmen we meer en zijn de afdalingen krachtiger en langer. Het is van belang dat er voor elke rit, het materiaal gecheckt wordt. Bij twijfel vervangen! (tip! De Haan Wielersport)

Tip 5: Goede en warme kleding mee
Kleding is erg belangrijk tijdens het fietsen. De temperaturen in de bergen verschillen enorm. Een hoofdband, wind/regenjack, handschoenen, lang/korte wielrenbroek. Het is niet in te schatten. Voorbereiding is het halve werk, zorg dat je jouw tocht optimaal kan volbrengen. Heb jij nog tips voor andere lezers? Of ervaringen die u met ons wilt delen? Ik ben erg benieuwd en geïnteresseerd! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten