donderdag 13 februari 2014

De huid tijdens de wintersport

Het is weer februari, dat betekent tijd voor de wintersport vakantie. Nog even snel van te voren naar de schoonheidsspecialiste. Maar hoe bescherm je je huid goed tegen de kou tijdens het skiën? Een weekje skiën mag natuurlijk niet je mooie huid beïnvloeden. In mijn blog een aantal tips om je huid te beschermen tijdens het skiën.

Vette crème

Allereerst is een vette crème erg belangrijk. In de zomer gebruik je juist een minder vette crème. Een vette crème beschermt je huid tegen factoren van buitenaf, zoals kou en wind. Hierdoor kan je huid sneller uitdrogen waardoor er rimpeltjes en lijntjes kunnen ontstaan. Dat wil natuurlijk niemand! Let wel op dat je een vette crème gebruikt die geschikt is voor jouw huidtype! Daarnaast helpt ook een hydraterend masker om de huid net een beetje extra te kunnen verwennen.

Vrieskou

Heb jij tijdens je wintersportvakantie te maken met extreme kou? Let dan op: Wanneer je gebruik maakt van een vette crème krijg je een warmer gevoel. Hierdoor merk je niet op tijd dat je huid te koud wordt en eventueel zelfs bevriest! Heb jij extreme kou tijdens de wintersportvakantie? Gebruik dan ook kleding om de huid warm te houden, zoals een dikke sjaal en een muts.

De zon

Ook door de winterzon kan je huid verbranden. Verbranden is, zoals je waarschijnlijk wel weet, niet goed voor de huid. Zorg er daarom voor dat je de huid goed insmeert met een beschermingsfactor tegen de UV straling!

Lippen

In de winter voelen je lippen vaak droog aan. Het is dan ook belangrijk om op je lippen een voedende balsem te smeren die je lippen beschermt. Daarnaast vormen lippen een goede graadmeter. Je lippen zullen als eerste reageren op de kou. Worden je lippen droog, zorg dan ook dat je de huid wat meer aandacht geeft!

Ogen, jukbeenderen, neus en oren

Ook je ogen zijn erg belangrijk om op te letten bij een wintersportvakantie. Bescherm je ogen tijdens de UV straling en draag een goede zonnebril. De delen rond je ogen, de jukbeenderen, neus en oren moeten extra goed worden ingesmeerd.

Wintersport

Ben jij ooit op wintersport geweest? Hoe fijn is het als je terug komt van de wintersportvakantie met een lekker en gezond kleurtje? Dat wil toch iedereen. Let er alleen wel op: je huid is belangrijk, verzorg deze goed en geef de huid de aandacht die het nodig heeft. Helemaal tijdens de wintersport vakantie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten