woensdag 23 oktober 2013

Asbest

In het plaatselijke nieuws van deze ochtend werd er gezegd dat de straling van mobieltjes, computers en andere elektrische apparatuur vergelijkbaar was met asbest, of eigenlijk dat deze straling de nieuwe asbest zou zijn voor de mens.

Volgens het artikel in de Courant van Culemborg gaven stralingsbiologen aan dat één op de drie mensen inmiddels straling belast zouden zijn. Asbest is echter te verwijderen, terwijl straling dat niet zou zijn. Straling mag dan gevaren met zich meebrengen, asbest is en blijft een gevaarlijk materiaal.

Het stralingsverhaal daar gelaten, wil ik ten eerste aangeven dat asbest niet simpelweg door iedereen te verwijderen is. Hiervoor kunt u in alle gevallen het beste een professioneel en geaccrediteerd bedrijf inschakelen.

Asbest heeft namelijk ernstige gevolgen als u dit zelf probeert te verwijderen. Als asbestdeeltjes namelijk vrij komen en ingeademd worden, dan kan dit op vele manieren uw gezondheid aantasten.


Tegenwoordig is het gebruik van asbest volgens de wet verboden, en is de algemene kennis over asbest flink bevordert. Dit heeft het gevaar op landelijke schaal van asbest wel sterk verminderd, maar dat maakt het materiaal niet minder gevaarlijk. Professionele bedrijven als Find Asbestinventarisatie en Find Inspecties & Analyses inventariseren en onderzoeken de risico’s van asbest op locatie. Hun bevindingen leiden tot risicobeheersing en minder kans op de gezondheid.

Dit is de boosdoener
Asbestinventarisatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten