woensdag 30 oktober 2013

The procedure of a prosthodontist

Voor veel mensen is een bezoek aan de tandprotheticus een belangrijke, maar ook spannende stap. Het aan laten meten van implantaten of protheses is namelijk niet iets wat men dagelijks doet of waar men naar uitkijkt. Om u gerust te stellen en wat meer zekerheid te geven, vertel ik u graag iets over de procedure van een tandprotheticus.

Wanneer u een afspraak hebt gemaakt bij de tandprotheticus zal allereerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden. In dit gesprek kunnen uw klachten, wensen en de mogelijkheden voor u besproken worden. Daarnaast wordt er vaak ook al een eerste afdruk gemaakt. Pas tijdens de tweede afspraak worden de definitieve afdrukken gemaakt van zowel de bovenkaak als de onderkaak. Vaak zijn mensen bang voor de afdrukken, omdat men nog wel eens misselijk of benauwd wordt van het happen. Dit is niet meer nodig dankzij de nieuwe en moderne technieken.

Aan de hand van uw afdrukken bepaald de tandprotheticus uw beet en wordt samen met u de vorm en de kleur van de tanden besproken voor een optimaal resultaat. Tijdens de vierde afspraak komt u dan terug om de prothese te passen en om te kijken of deze aan alle wensen voldoet en of er eventuele veranderingen moeten worden gemaakt. In de laatste afspraak komt u dan terug voor de aflevering van de prothese. Uiteraard controleert de tandprotheticus dan nogmaals of de prothese goed zit.

Gerard van Hooft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten