maandag 21 oktober 2013

Orthomanuele therapie voor tal van klachten

Heb je last van je gewrichten? Bijvoorbeeld van je rug, schouder of nek? Denk dan eens aan orthomanuele therapie. Deze manier van behandelen is nog niet bij iedereen bekend maar kan zeker bijdragen aan een spoedig herstel van je klachten. Daarnaast kan orthomanuele therapie ook voor andere klachten erg goed helpen. Dit kunnen klachten die in eerste instantie niet in verband worden gebracht met orthomanuele therapie, bijvoorbeeld maagklachten, migraine of hoofdpijn.



Deze vorm van geneeskunde is in op komst en bestaat nu zo’n veertig jaar. In de loop der jaren heeft dit medische specialisme zicht doorontwikkeld en zijn er een hoop nieuwe ontdekkingen gedaan. De grote gedachten binnen deze manier van behandelen is de denkwijze over het lichaam. Het geheel is meer dan de som der delen, het lichaam wordt dus gezien als en groot samenspel van losse onderdelen. Door bepaalde onderdelen beter te laten functioneren zal het gehele lichaam beter gaan functioneren. Daarbij gaat het vaak om kleine aanpassingen en correcties. Het (ouderwetse) en rigoureuze kraken is dan ook niet meer aan de orde.

Daarnaast is het binnen de orthomanuele therapie belangrijk om zelf ook bezig te zijn met jouw kwetsuur. Door middel van oefeningen en coaching wordt getracht de patiënt zelf in te laten zien wat er beter kan. Voor de patiënt dus een win-win situatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten