donderdag 17 oktober 2013

Mooie en sterke benen

Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die door de huid schijnen. Het zijn bloedvaten die opgezwollen voelen en goed zichtbaar zijn. Meestal zitten spataderen in de benen, waarbij vrouwen er vaak meer last van hebben dan mannen. Het specifiek ontstaan van spataderen is niet duidelijk, het heeft te maken met een aantal kleine dingen.

Het hart pompt bloed door het hele lichaam. Via de aderen stroomt het bloed weer terug naar het hart, wanneer de kuitspieren worden aangespant, worden de aderen als het ware samengedrukt. Hierdoor kan het zijn dat niet als het bloed niet goed terugstroomt, waardoor er steeds een beetje bloed achterblijft in de beenaderen. De druk in de aderen worden hoger en de aderen worden wijder waardoor de kleppen in de aderen niet meer goed kunnen sluiten.

Er zijn meerdere oorzaken voor spataderen, hierbij kun je denken aan ouderdom, aanleg, zwangerschap of arbeid waarbij je voor langere tijd op je benen staat. Vaak geven de spataderen geen extreme klachten. Wanneer er klachten ontstaan gaat het vaak om, jeuk, pijn in de benen of een vermoeid gevoel in de benen. 

Spataderen kunnen via verschillende behandelmethoden behandeld worden bij polikliniek de Blaak. De Blaak is gespecialiseerd in het verwijderen van spataderen en zorgt ervoor dat alle klachten verminderd of voorgoed verwijderd worden.

Voor elke spatader heeft de Blaak de ideale methoden en oplossing. Mijn spataderen zijn met de noorderzon verdwenen en het vermoeide gevoel in mijn benen is totaal verdwenen. Ik kan nu mijn werkdag moeiteloos volhouden, geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten