woensdag 9 oktober 2013

De historie van Botox

Botulinetoxine is een neurotoxisch gif met een lange historie. Deze naam zegt niet iedereen wat en is tegenwoordig bekend onder de naam Botox. Botox is echter het merk en niet de stof. Tegenwoordig wordt Botox gebruikt voor medische ingrepen, zo vind je in steden als Almere, Amsterdam en Utrecht diverse klinieken waar Botox wordt gebruikt als medische toepassing.

Dat deze stof tegenwoordig medisch wordt toegepast is niet vanzelfsprekend. Het neurotoxisch gif is namelijk al eeuwenoud en veroorzaakte vroeger vaak ernstige ziekten en zelfs doden. Het botuline veroorzaakte al in de 10e eeuw voedselvergiftiging en daardoor stierven er mensen. Pas vele eeuwen later werd er bekend wat precies de risico’s van botuline zijn en hoe het precies ontstond. Lang werd gedacht dat deze bacterie slechts gedijde in vlees en vis, maar later werd ook duidelijk dat het in groente kon ontstaan.

Source: Botox Almere

Na veel onderzoek is duidelijk geworden dat Botox kan helpen bij het verhelpen van rimpels in gezicht, kan helpen bij het tegengaan van verhoogde spierspanning en van onwillekeurige spieractiviteit. Dit zijn allerlei toepassingen die je op het eerste gezicht niet zou verwachten na het historische verhaal te hebben gelezen. Toch is Botox op dit moment razend populair, mensen willen geen zichtbare rimpels meer en laten deze het liefst zo veel en snel mogelijk wegpoetsen.


Hebben jullie ervaring met Botox? En wat vinden jullie er van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten