maandag 23 september 2013

Borstvergroting? Stop met roken!

Tegenwoordig kiezen steeds meer vrouwen voor het vergroten van hun borsten. Deze ingreep is één van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische ingrepen en zorgt vaak voor een mooi resultaat. Toch is een borstvergroting niet altijd zonder risico’s, er zitten verschillende gevaren aan en sommige gewoontes kun je het best afzweren wanneer je voor een borstvergroting kiest. Een van deze gewoontes is roken, zonder dat veel mensen dit weten kan dit zorgen voor complicaties en infecties tijdens en na de operatie.

Roken een taboe
Veel chirurgen adviseren het om te stoppen met roken voor de operatie. Dit gaat niet om een dag voor de operatie maar echt om weken dan wel niet maanden voor de operatie. Het is hierbij de bedoeling om zo min mogelijk nicotine binnen te krijgen, dus dat betekent ook geen nicotinepleisters of andere nicotine houdende producten.

Misschien vraag je je af waarom roken het risico verhoogd en waarom je er dus beter mee kunt stoppen? Dit komt vanwege de bijwerking van nicotine. Nicotine zorgt namelijk voor het vernauwen van de bloedvaten, hierdoor komt er minder bloed naar het weefsel bij de borst. Daardoor stagneert de genezing, dit kan een verharding en verstoring van de implantaten tot gevolg hebben.
Naast deze vernauwing van de bloedvaten is er ook een verhoogd risico op bloedstolsels, verdoving problemen longontstekingen. Het is dus verstandig om vooraf te stoppen met roken, daarnaast is dat natuurlijk een ideaal punt om helemaal te stoppen met roken.

Leef gezond
Overweeg je een borstvergroting probeer dan zo gezond mogelijk te leven, daar heb je zowel voor als na de operatie erg veel profijt van. Naast het verlaagde risico op infecties en andere complicaties bevordert een gezonde levensstijl ook een sneller herstel na de operatie. Laat je vooraf vooral goed adviseren door een kliniek, zo bent u altijd op de hoogte van de risico’s en de beste voorbereiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten