maandag 2 september 2013

Ooglidcorrectie, iets voor jou?

Ooglidcorrecties worden steeds populairder onder de Nederlandse vrouwen, zij willen geen overtollige huid rondom de ogen en willen er weer jonger uitzien. Een ooglidcorrectie is daarom een goede keuze om de overtollige huid boven het oog of onder het oog (wallen) weg te laten halen. Deze ingreep is tegenwoordig veilig, snel en het resultaat is verbluffend.

Wat is een ooglidcorrectie?
Een ooglidcorrectie kan gaan om een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie, bij beide ingrepen wordt er overtollige huid of vet weggehaald om vervolgens de huid strak te trekken. Een bovenooglidcorrectie wordt in principe gedaan onder lokale verdoving, daarna wordt er nauwkeurig afgetekend welk deel van de huid overtollig is. Dit deel wordt vervolgens weggesneden, waarbij het litteken in de natuurlijke plooi van het bovenooglid valt waardoor deze minimaal zichtbaar is. Na de operatie moeten de oogleden goed gekoeld worden, na ongeveer een week gaan vervolgens de hechtingen eruit en is het bovenooglid weer strak! Bij een onderooglidcorrectie worden de zogenoemde wallen weggehaald, wallen ontstaan door bijvoorbeeld een vetophoping onder het oog of het verslappen van de spieren rondom het oog. Bij deze operatie wordt er een kleine snee gemaakt onder de wimpers, vervolgens wordt de overtollige huid en/of het overtollige vet worden verwijderd of verplaatst. Na de operatie is het litteken onder de wimpers minimaal zichtbaar, ook na deze operatie moet er goed gekoeld worden. Daarnaast is het erg belangrijk om goed rust te houden, dit zorgt namelijk voor een snel herstel van de oogleden waardoor de resultaten beter naar voren komen!

                                       

Zijn er ook risico's?
Bij elke operaties zijn er risico's, zo ook bij de ooglidcorrecties. Voorkomende complicaties zijn bijvoorbeeld nabloeding of wondinfectie, deze zijn echter niet ernstig maar vertragen slechts het genezingsproces. Daarnaast zijn er minder voorkomende complicaties zoals trekkende oogleden, vochtophoping rondom de ogen of verlies van gevoel in de oogleden. Al deze complicaties verdwijnen echter na verloop van tijd.

Is een correctie wat voor jou?
Heb je last van overtollige huid en/of vet rondom de ogen en vind je dit niet mooi? Dan is een ooglidcorrectie wat voor jou! Deze correcties zijn tegenwoordig snel gedaan, brengen weinig risico's met zich mee en het resultaat is verbluffend. Ik heb het zelf, gelukkig, nog niet nodig, maar mocht het zover zijn dan overweeg ik zeker om een ooglidcorrectie te ondergaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten