vrijdag 6 september 2013

Spouwmuur isolatie iets voor jou?



De laatste tijd hoor ik verschillende vrienden steeds vaker over het verbouwen een aanpassen van hun huizen. Gezien de moeilijke huizenmarkt besluiten zij steeds vaker om hun huis te renoveren, aan te passen of uit te breiden. Een van de dingen die veel van mijn vrienden ook doen, heeft betrekking op de isolatie en wel de:  spouwmuur isolatie. Ik hoor je al denken, de wat? Ja ik moest er eerst ook meer over horen voordat ik wist wat het precies inhield. Toch is de spouwmuur isolatie een goede manier om stookkosten te drukken en zo optimaal rendement te halen uit de gestookte warmte.

Wat is spouwmuur isolatie?|
Bij spouwmuur isolatie gaat het uiteraard om de isolatie van de spouwmuren. In de meeste gevallen wordt er gebruikt gemaakt van HR++ Termoparels®, HR- Termoparels® en minerale wol. Zodra er een keuze is gemaakt voor het materiaal, wordt het via een klein gat in de voeg geblazen. Zodra het isolatiemateriaal zit betekent dat een onderhoudsvrije muur, daarnaast zijn goed geïsoleerde woningen  beter beschermt tegen vochtproblemen. Uiteraard zorgt de isolatie voor minder stookkosten, na het plaatsen van de isolatie kan de investering er al na drie jaar terugverdiend zijn!


                                          Source: Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie iets voor jouw woning?
Spouwmuur isolatie is een goede oplossing voor het verlagen van de stookkosten, daarnaast heeft het ook meer voordelen zoals het verlagen van de vochtproblemen en de onderhoudsvrijheid van de muur. Ook hoeven de muren in veel gevallen niet meer geïmpregneerd te worden, dit scheelt uiteindelijk ook veel tijd en geld. Al met al is een spouwmuur isolatie zeker de moeite waard, denk er eens over na en lees je goed in!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten