zondag 22 september 2013

Online marketing voor webshops

In juli ben ik samen met mijn vader begonnen met een eigen webshop. Wij hebben ons gespecialiseerd in artikelen voor de Iphone voor zowel winkeliers als consumenten. Het opzetten van een webshop was achteraf nog niet zo simpel en wij hebben daarom zoveel mogelijk werkzaamheden laten uitbesteden. Hierbij kunt u denken aan het ontwikkelen van een professionele website. Mijn vader is momenteel druk met het inkopen van artikelen en de verzending. Momenteel concentreer ik mij op de marketing en dat vormt ook de reden dat ik vandaag een blog schrijf over online marketing.

Sinds onze website live staat ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om hoog genoteerd te staan binnen de zoekresultaten van Google. Ik houd elke dag bij hoeveel bezoekers onze website heeft getrokken en dat waren er de eerste weken niet echt veel. Het verkeer kwam vooral van bekenden en familie en dit is natuurlijk niet de doelgroep die wij willen bereiken. Omdat wij zelf geen verstand hebben van het optimaliseren van website hebben wij dit aan een professioneel online marketing bedrijf laten uitbesteden. Dit bedrijf zorgt ervoor dat wij binnen een aantal maanden in de top 5/10 van Google staan. Momenteel zijn wij nu twee maanden bezig met het SEO-traject en de resultaten zijn zeer positief. Nadat de website live is gegaan stonden wij op de vijfde pagina en sinds gisteravond op de eerste pagina van Google. 

Qua traffic zie ik ook al een grote toename en het aantal orders neemt geleidelijk toe. Ik wil daarom elke ondernemer aanraden om toch is te kijken naar zijn of haar positie binnen Google. Een goede positie op een relevant zoekwoord kan zorgen voor een betere naamsbekendheid en wellicht een toename in het aantal orders. 

Zoekmachine optimalisatie is de sleutel tot een succesvolle webshop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten